Határtalanul 2023 - Történelmi és természeti kincsek felfedezése Szlovéniában 3.nap

3.nap Bántornya- Lendva
 
Bántornyán  a templomban Aquilla János alkotásait tekintettük meg. Freskói elsősorban biblikus történeteket ábrázolnak, a bántornyai templom különlegessége a Szent László legendáját bemutató képsorozat.
Ebédünket a festői környezetben lévő Dobronaki-tó partján fogyasztottuk el. A tó közvetlen közelében és a magas fák árnyékában található a Szent Vid kápolna, a mellette fakadó forrásról úgy tartják, hogy gyógyhatása van. Feltöltődtünk az energia pontokon, hiszen a földsugárzása javítja az emberek egészségét, lelki megújulását. Kirándulásunk utolsó állomásán a szlovéniai magyarság szellemi központja Lendva volt. Megtekintettünk a felújított zsinagóga épületét és a Szent Katalin plébániatemplomot. Megkoszorúztuk Szent István király szobrát.

Rövid városnézésünk során szemügyre vettük Kossuth és Széchenyi domborművét. A Bánffy-Esterházy várkastélyt kívülről tekintettük meg, és a Makovecz Imre által tervezett Lendvai Színház- és Hangversenytermet. Ezek után Edelény felé vettük az utunkat, majd sikeresen megérkeztünk az éjjeli órákban.

 

 

A program a Határtalanul (HAT-KP1-1-2022/1-001451) pályázat keretében valósult meg. 

mna_logo bga_logo

Kapcsolódó hírek

Robotika verseny - WRO

Diego Morales -Indiana államminisztere